Reisinformatie

Reiscode

049

Telefoonnummer

0180 - 422 800

E-mail

info@dejongtours.nl

62. Klimrijk Brabant

Buitengewoon avontuurlijk
Een schoolreis naar Klimrijk Brabant is buitengewoon avontuurlijk. Tijdens het ‘parcours klimmen’ worden de leerlingen gezekerd en begeleid door gekwalificeerde instructeurs. Waag je dus op wiebelige loopbruggen, klim en zwier van boom naar boom. Hoog tussen de Brabantse bomen is een avontuurlijk parcours met wel vijftig hindernissen uitgezet. De leerlingen gaan de uitdaging aan met verschillende moeilijkheidsgraden van beginners tot gevorderden. Onderweg komen ze allerlei hindernissen tegen, waaronder de eendenbrug, klimnetten, een vliegende trapeze en de lussenbrug. Klimmen is mogelijk vanaf 4 jaar. Voor de leerlingen onder de 1,30 meter is er een speciaal kinderparcours, het Pico-Parcours. Onder intensieve begeleiding klimmen zij op 1,5 meter hoogte door de bomen.

Meteen aan de slag
Klimrijk Brabant werkt met een continue zekering; de leerlingen hoeven niet bij elk plateau de zekering los te maken en bij de volgende etappe weer vast te klikken. Dat maakt het klauteren erg veilig. Bovendien is het, door de voortdurende zekering, niet nodig om eerst een uitgebreide instructie te krijgen. Iedereen kan na het zien van een korte instructiefilm meteen van start. Natuurlijk zijn de gediplomeerde instructeurs en medewerkers altijd in de buurt voor extra begeleiding. Tijdens het klimmen maakt de klas gebruik van klimmateriaal en krijgen ze instructies van een professionele begeleider. Er mag maximaal 2 uur geklommen worden.

Activiteiten
Klimrijk Brabant is niet alleen tijdens het klimmen buitengewoon avontuurlijk. Naast klimmen zijn er nog meer outdoor activiteiten. De klas kan de strijd aan gaan tijdens een spannend en sensationeel spel lasergame maar ook de GPS-wandeltocht vormt een ware uitdaging. Onderweg ontvangen de leerlingen opdrachten en codes die ze naar het volgende punt voeren. Andere mogelijke activiteiten zijn Monkey Climbing, waarbij de leerlingen reusachtige boomstammen verticaal bedwingen of Shooting Games waarbij de leerlingen de basis van het handboog -en blaaspijpschieten leren. De leerling met de hoogste score wint en mag zichzelf een echte Robin Hood noemen! Een combinatie van de activiteiten is natuurlijk ook mogelijk!

Inclusief

  • entree Klimrijk Brabant
  • vervoer per luxe touringcar

Overige informatie

  • Vraag een vrijblijvende offerte aan, zodat u het tarief ontvangt wat bij uw gegevens (tijden, datum, aantallen en afstand) van toepassing is.